Rubrici

Vă invităm să răsfoiți rubricile noastre online:

Recomandări de lectură

Scurte recomandări ale unor documente din colecția bibliotecii.

Când? Unde? Cum?

Sunt multe lucruri banale, pe care le folosim în fiecare zi și care fac parte din viața noastră cotidiană, despre care însă știm atât de puține. Unele au istorii interesante, chiar fabuloase, altele sunt înconjurate de mult mister. Câteva însă merită să fie spuse și duse mai departe la rubrica de curiozități: „Cand? Unde? Cum?”.

Din istoria Clujului

Scurte incursiuni în istoria locală, prezentări ale unor monumente, clădiri, străzi, evenimente care au legătură cu istoria locală.

Expoziții virtuale

Prezentări tematice prilejuite de aniversări, comemorări, zile naționale și internaționale.

Istoria în date

„Istoria în date” este o rubrică care are ca misiune să aducă zilnic în prim-plan cele mai interesante și importante evenimente istorice care au avut un rol deosebit în istoria omenirii.

#pescurt

Ceea ce ne aduce împreună este pasiunea pentru lectură. Sunt o mulțime de curiozități despre cărți, scriitori și citit care nu sunt la îndemână de aflat, așa că ți le spunem noi în noua rubrică #pescurt.
Am căutat și am descoperit pentru voi o mulțime de lucruri, unele amuzante, unele neobișnuite, într-un cuvânt, interesante.

Rubrica de artă

Prezentări din domeniul artelor (muzică, film, modă, arhitectură, etc.)

„Tot ce nu știați despre…”

Suntem siguri că de cele mai multe ori căutăm cărțile după recomandări, coperți, notorietatea autorului, ceea ce nu e rău, însă câți dintre noi caută și informație personală despre autor? Câți dintre noi ar dori să afle de unde a pornit un scriitor și ce drumuri a străbătut până și-a dus cuvântul departe.
Am cutreierat și noi cărțile din colecțiile bibliotecii noastre, internetul și nu numai și am făcut o selecție din cei mai cunoscuți autori pentru a-i cunoaște din alt unghi!

DIY – Tutoriale de lucru manual

Scurte tutoriale video de lucru manual.