Rubrici

Vă invităm să răsfoiți rubricile noastre online:

Recomandări de lectură

Scurte recomandări ale unor documente din colecția bibliotecii.

Zigzag prin literatura universală

Prezentări ale unor scriitori din literatura universală.

Expoziții virtuale

Prezentări tematice prilejuite de aniversări, comemorări, zile naționale și internaționale.

Rubrica de artă

Prezentări din domeniul artelor (muzică, film, modă, arhitectură, etc.)

100 de lucruri fascinante despre istorie

Sunt multe povești și curiozități istorice care ne stârnesc interesul și curiozitatea. Am adunat 100 dintre acestea în speranța că le veți găsi cel puțin interesante.

Informația și tehnologiile ei

Informația a ajuns la noi în fel și chip de-a lungul istoriei. Astăzi e de ajuns să băgăm mâna în buzunar după telefon și aflăm cele mai noi știri, în timp real. Acum nu mai puțin de o sută de ani, pentru cei mai mulți, o scrisoare ajunsă în poștă după ce a călătorit mai multe zile era singurul mijloc de a afla vești. Și telefonul, dar și scrierea, sunt tehnologii care fac posibilă transmiterea informațiilor. Mai sunt și altele! Și toate au istorii interesante pe care vă invităm să le citiți aici.

#pescurt

Ceea ce ne aduce împreună este pasiunea pentru lectură. Sunt o mulțime de curiozități despre cărți, scriitori și citit care nu sunt la îndemână de aflat, așa că ți le spunem noi în noua rubrică #pescurt.
Am căutat și am descoperit pentru voi o mulțime de lucruri, unele amuzante, unele neobișnuite, într-un cuvânt, interesante.

Când? Unde? Cum?

Sunt multe lucruri banale, pe care le folosim în fiecare zi și care fac parte din viața noastră cotidiană, despre care însă știm atât de puține. Unele au istorii interesante, chiar fabuloase, altele sunt înconjurate de mult mister. Câteva însă merită să fie spuse și duse mai departe la rubrica de curiozități: „Cand? Unde? Cum?”.

Din istoria Clujului

Scurte incursiuni în istoria locală, prezentări ale unor monumente, clădiri, străzi, evenimente care au legătură cu istoria locală.

Istoria în date

„Istoria în date” este o rubrică care are ca misiune să aducă zilnic în prim-plan cele mai interesante și importante evenimente istorice care au avut un rol deosebit în istoria omenirii.

„Tot ce nu știați despre…”

Suntem siguri că de cele mai multe ori căutăm cărțile după recomandări, coperți, notorietatea autorului, ceea ce nu e rău, însă câți dintre noi caută și informație personală despre autor? Câți dintre noi ar dori să afle de unde a pornit un scriitor și ce drumuri a străbătut până și-a dus cuvântul departe.
Am cutreierat și noi cărțile din colecțiile bibliotecii noastre, internetul și nu numai și am făcut o selecție din cei mai cunoscuți autori pentru a-i cunoaște din alt unghi!

DIY – Tutoriale de lucru manual

Scurte tutoriale video de lucru manual.