Povestiri fotografice: fotografia documentară

12/01/2024

Vă invităm să participați la a treia întâlnire din seria „Povestiri fotografice”, întâlnire ce va avea loc în data de 17 ianuarie 2024, de la ora 18:00, la Secția de artă a bibliotecii. Îl vom avea alături de noi pe artistul fotograf Ștefan Socaciu, care ne va împărtăși din experiența sa de fotograf și împreună cu care vom discuta despre fotografia documentară.

Activitățile sunt destinate utilizatorilor adulți ai bibliotecii și sunt gratuite pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0264 430434, e-mail: adulti@bjc.ro

„Povestiri fotografice” reprezintă un proiect inițiat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj în colaborare strânsă cu Asociația Culturală Ciorchin, sub îndrumarea lui Ștefan Socaciu, membru fondator al asociației. Această inițiativă își propune să aducă în prim-plan universul fascinant al fotografiei, oferind pasionaților un spațiu dedicat pentru a explora și a împărtăși experiențele lor artistice.

Proiectul „Povestiri fotografice” își propune să aducă arta fotografică mai aproape de comunitate, să servească drept resursă educativă continuă pentru participanți, oferind informații valoroase despre tehnici, echipament și aspecte creative ale fotografiei, să încurajeze interacțiunea și schimbul direct de idei între membrii comunității, contribuind la o mai bună înțelegere și apreciere reciprocă, să consolideze comunitatea de fotografi, creând un mediu de susținere și cooperare între profesioniști și amatori, să inspire și să motiveze participanții, să celebreze diversitatea în arta fotografică, invitând fotografi cu perspective unice să-și prezinte proiectele, să ofere suport și să evidențieze talentele emergente în domeniul fotografiei, contribuind astfel la susținerea noilor generații de artiști, să devină o tradiție lunară, un eveniment așteptat care să consolideze conexiunile dintre participanți și să contribuie la dezvoltarea culturală a comunității, să creeze un loc de întâlnire, unde fotografii vor prezenta nu doar rezultatele finale ale proiectelor lor fotografice, ci și poveștile din spatele obiectivului. Fiecare prezentare va aduce în prim-plan nu doar imagini captivante, ci și detaliile fascinante din culisele procesului creativ, condițiile în care au fost realizate imaginile, provocările întâlnite pe parcursul proiectelor și poveștile ce dau viață fiecărei fotografii.

Această abordare aduce o dimensiune umană și autentică în lumea fotografiei, permițând participanților să intre în culisele muncii de fotograf și să înțeleagă contextul și emoțiile care au stat la baza fiecărui cadru.

Vă așteptăm!