Istoria umbrelei

28/06/2023

Sunt multe lucruri banale, pe care le folosim în fiecare zi și care fac parte din viața noastră cotidiană, despre care însă știm atât de puține. Unele au istorii interesante, …

Rubrica Radio Cluj „Ce mai citim? Recomandarea bibliotecarului”

26/06/2023

Vă invităm să ascultați la Biblioteca Radio: https://www.bibliotecaradio.ro/ o nouă recomandare de lectură realizată în colaborare cu Radio Cluj pentru rubrica „Ce mai citim? – Recomandarea bibliotecarului”. Astăzi, vă prezentăm …

#coltulartistilor: Angela Miclea

23/06/2023

Ca să începem vara frumos, vă propunem spre vizionare cărticelele educative pentru copii, tip Montessori, realizate cu multă dragoste și pasiune de către invitata noastră la Colțul artiștilor, doamna Angela …

Recomandări de lectură non-ficțiune: Demența digitală

20/06/2023

În seria „Co-Lecția non-ficțiune”, vă prezentăm o nouă recomandare de lectură. Cartea poate fi împrumutată de la sediul central al bibliotecii.

Tot ce nu știați despre… Călinescu

19/06/2023

Suntem siguri că de cele mai multe ori căutăm cărțile după recomandări, coperți, notorietatea autorului, ceea ce nu e rău, însă câți dintre noi caută și informație personală despre autor? …

Mihai Eminescu – In memoriam

15/06/2023

„Astfel se stinse în al optulea lustru de viaţă cel mai mare poet, pe care l-a ivit şi-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie şi …

Scrisoarea pierdută de la Auschwitz, de Anna Ellory

14/06/2023

Romanul este clădit prin trei voci: Miriam, evadată dintr-o căsnicie traumatizantă, tatăl ei, Henryk, paralizat la pat și Frieda, personaj absent, adus din trecut în prezent prin intermediul unor scrisori …

Scriitori români și jurnalele lor de călătorie

08/06/2023

Pentru că se apropie anotimpul călătoriilor, vă punem la dispoziție cărți de călătorie scrise de autori români, numai bune de luat în valiză!

Istoria ochelarilor de vedere

07/06/2023

Sunt multe lucruri banale, pe care le folosim în fiecare zi și care fac parte din viața noastră cotidiană, despre care însă știm atât de puține. Unele au istorii interesante, …