Art Mix – rubrică online despre artă: Film sinopsis

23/12/2024

Mici „pastile”, administrate neregulat, cu informații și curiozități despre artiști și diverse domenii ale artei: istoria artelor, urbanism, arhitectură, sculptură, pictură, design, modă, gravură, fotografie, muzică etc. Rubrica se adresează …

Și-n fiecare dimineață drumul spre casă e tot mai lung, de Fredrik Backman

20/12/2024

După Afacerea vieții tale, Fredrik Backman ne oferă încă o poveste scurtă, dar foarte frumoasă, sensibilă, tristă, dar scrisă pe un ton glumeț și optimist. Despre ce este vorba ne …

Recomandare de lectură (non-ficțiune): Daniel Siegel, Mindfulness și neurobiologie

18/12/2024

În seria „Co-Lecția non-ficțiune”, vă prezentăm o nouă recomandare de lectură. Cartea poate fi împrumutată de la bibliotecă.

Pastă de fasole dulce, de Durian Sukegawa

17/12/2024

Acțiunea romanului se petrece pe o alee comercială dosnică de la marginea metropolei Tokyo, unde la o micuță prăvălie, personajul central Sentarō vinde dorayaki, clătite umplute cu pastă de fasole …

100 de lucruri despre istorie

17/12/2024

Sunt multe povești și curiozități istorice care ne stârnesc interesul și curiozitatea. Am adunat 100 dintre acestea în speranța că le veți găsi cel puțin interesante.

La drum cu Montaigne: cum să incluzi jocul, interacțiunea și digitalul în valorificarea patrimoniului cultural

16/12/2024

Biblioteca municipală din Bordeaux se mândrește cu una dintre cele mai bogate și prestigioase colecții patrimoniale din Franța, cuprinzând aproximativ 500.000 de documente, dintre care manuscrise și arhive datând din …

#coltulartistilor: Ronna Art by Geanina Silaghi

12/12/2024

Ronna Art este un brand dedicat meșteșugului tradițional, lucrului manual cu lână, care aduce în prim-plan frumusețea și autenticitatea meșteșugului românesc. Fiecare obiect și decorațiune realizată este o piesă unică, …

Pushing paper. Contemporary drawing from 1970 to now, editat de Isabel Seligman

12/12/2024

Începând cu anii 1970, artiștii au extins dramatic definiția desenului, împingând limitele a ceea ce poate însemna și poate fi un desen. Prezentând lucrări grafice ale unora dintre cei mai …

Recomandare de lectură (non-ficțiune): Daniel J. Levitin, Mintea organizată. Cum să gândești corect în era supraîncărcării informaționale

11/12/2024

În seria „Co-Lecția non-ficțiune”, vă prezentăm o nouă recomandare de lectură. Cartea poate fi împrumutată de la bibliotecă.

Imagini. Viața mea în film, de Ingmar Bergman

06/12/2024

Proiectul cărții „Imagini. Viața mea în film” s-a născut în vara lui 1987. Inițial, cartea urma să fie concepută ca o colecție de interviuri realizate cu Ingmar Bergman de către …