„Cafeneaua Babel” – Club de lectură bilingvă

08/10/2024

Secția de împrumut pentru adulți și artă a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” vă invită la întâlnirile lunare ale clubului de lectură bilingvă „Cafeneaua Babel”. Programul se adresează adulților de toate vârstele din județul Cluj, utilizatori ai bibliotecii, iubitori de lectură, care doresc să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limbi străine și în același timp să descopere elemente din specificul altor culturi. De asemenea, pot participa cetățeni străini care învață limba română, acest aspect încurajând dialogurile interculturale.

Fiecare întâlnire presupune lectura unor texte scurte (poezii, texte epistolare) sau fragmente din texte mai ample (nuvele, povestiri, romane, piese de teatru) ale unor scriitori reprezentativi, în limba română și în limbi străine, în special romanice.

Ne bucurăm să beneficiem de colaborarea cu Centrul de Limba Portugheză Camões al Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a cărui activitate se desfășoară sub egida Camões Instituto da Cooperação e da Língua Portugal.

Prima întâlnire va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 18:00 la 19:30, la Sala de artă, etajul 5 est. Următoarele vor fi stabilite de comun acord cu participanții.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Înscrierile se pot face telefonic la Secția de imprumut pentru adulți și artă – 0264 430434 – sau folosind formularul online.