Abstract Art

30/09/2022

Dietmar Elger a studiat istoria artei, istoria și literatura la Universitatea din Hamburg. În 1984/85, a fost secretar în atelierul lui Gerhard Richter, 1986-2006 curator pentru pictură și sculptură la Muzeul Sprengel din Hanovra. Elger a organizat numeroase expoziții de artă modernă și contemporană. El conduce Arhiva Gerhard Richter la Colecțiile de Artă de Stat din Dresda din 2006.

Termenul de „artă abstractă” este folosit pentru a desemna forma de artă care s-a eliberat de reprezentările orientate spre realitate. Arta abstractă nu ilustrează realitatea concretă, vizuală, ci mai degrabă o mișcare abstractă, formă, culoare, structuri sau modele. Procedând astfel, compoziția pură devine punctul central al eforturilor artistice. Formularea unei ideologii artistice eliberate de obiect a fost realizarea remarcabilă a artei secolului XX, arta era înainte mimetică: ilustra lumea așa cum i se părea artistului. A fost pentru prima dată la începutul secolului al XX-lea când artiști precum Pablo Picaso la Paris, Wassily Kandinsky la Munchen și Kasimir Malevich la Moscova au început să demonteze lumea obiectelor perceptibile și să o traducă în picturi cu semne autonome.

Artistul cu adevărat modern este conștient de abstracție într-o trăire a frumuseții.(Piet Mondrian)

Cartea în limba engleză poate fi împrumutată de la Secția de artă a bibliotecii: http://portal.bjc.qulto.ro/record/-/record/display/manifestation/BJC1865254/af694e1e-c1fc-47fc-88e8-d27818c83a9e/solr/0/24/0/1/titleOrder/ASC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.