Te-am iubit deja în visul meu

30/09/2022

Joel este un personaj care luptă cu visele sale. Sunt vise premonitorii legate de persoanele pe care le cunoaște. Sunt vise care îl bucură, dar sunt și vise care îl sperie. De aceea el simte că trebuie să stea de pază, să fie pregătit să intervină, dacă va putea. Își iubește mult familia și încearcă să o protejeze; este un singuratic, refuză să călătorească sau să se îndrăgostească. Dar cum inimii nu-i poate porunci, Joel se îndrăgostește. Sub ochii noștri se înfiripă o poveste de dragoste deopotrivă frumoasă și dureroasă, în care protagoniștii trebuie să înfrunte viitorul nefericit care li se arată.

„Povestea lor abia ÎNCEPE. Dar el a văzut cum se TERMINĂ”. Este avertizarea de pe coperta romanului, cea care face ca lectura să înainteze cu o oarecare teamă de ce va urma să se întâmple. Cei doi protagoniști sunt tineri și frumoși, inteligenți și amuzanți, dragostea lor e atât de pură și dulce, dar și amară. Este o carte romantică, în mare parte despre curajul de a iubi, cu o poveste de dragoste puțin neobișnuită, perfectă pentru fanii romantismului.

„…Aproape toată viața mea am avut vise profetice. Genul de viziuni lucide, vii, care mă sperie în somn. Îmi arată ce se va întâmpla peste câteva zile, săptămâni sau chiar ani. Iar subiectele sunt mereu oameni pe care îi cunosc. (…) Premonițiile urâte sunt cele de care mă tem cel mai mult: accidentele și bolile, durerea și necazurile. Din cauza lor sunt mereu agitat, mereu în alertă maximă. Întrebându-mă când va trebui să deviez iar cursul sorții, să dau fuga să intervin în planurile altcuiva. Sau, mai rău de atât, să salvez o viață.”

Cartea poate fi împrumutată de la bibliotecă: http://portal.bjc.qulto.ro/record/-/record/display/manifestation/BJC1849944/ef51d251-8bdc-42ae-8c6a-3cf2ce690e2f/solr/0/24/0/1/titleOrder/ASC