Wikiloc – aplicația de navigare în aer liber pentru drumeții, plimbări prin parcuri, ciclism

18/10/2024

Dragi cititori,

Natura este resursa pe care o avem la îndemână fiecare! Timpul petrecut în natură ameliorează stresul, anxietatea, depresia, reduce riscul de miopie, iar toate acestea au fost demonstrate prin numeroase studii. O plimbare prin parc are un rol vital, deoarece natura a fost creată pentru a aduce sănătate.

Wikiloc este aplicația de navigare în aer liber pentru drumeții, plimbări prin parcuri, ciclism. Wikiloc permite urmărirea traseelor folosind tehnologia GPS, pe drumul cel bun, fără deschiderea unei hărți în mod constant.   

Ca adulți, ne întrebăm adesea dacă o anumită aplicație este utilă și răspunde unei nevoi, dacă este relevantă și poate fi folosită în situații concrete de viață. Wikiloc îndeplinește aceste condiții și permite  în același timp realizarea unor trasee în scopul evidențierii biodiversității florei și faunei. Aplicația poate fi folosită pentru a realiza hărți online și panouri cu trasee, care apoi să fie amplasate la intrările în parcuri sau păduri, la îndemâna vizitatorilor. De asemenea, rezultatul documentării biodiversității poate fi oferit autorităților locale sau regionale pentru a lua măsuri în scopul conservării sau creșterii acesteia.

Wikiloc este o aplicație populară care permite utilizatorilor să descarce hărți cu trasee pentru utilizare offline. Navigarea traseelor ​​offline poate fi valoroasă, mai ales atunci când explorează zone cu conexiune limitată la internet. Dacă plănuiți o excursie în munții Apuseni, spre exemplu, la casa memorială Avram Iancu, puteți identifica trasee de drumeții folosind Wikiloc. Găsiți un traseu cu peisaje pitorești, pe care puteți să îl descărcați pentru utilizare offline. În timpul drumeției, puteți urma cu ușurință traseul fără să vă faceți griji că vă pierdeți drumul din cauza semnalului slab.

Astfel, utilizatorii își pot încărca propriile trasee și le pot partaja comunității. Pentru a naviga pe un traseu offline pe Wikiloc trebuie urmăriți câțiva pași și anume, descărcarea aplicației, căutarea traseelor, selectarea unui traseu, descărcarea acestuia pentru utilizarea offline, navigarea pe traseu. După descărcarea aplicației se creează un cont gratuit pentru a începe explorarea și salvarea traseelor. În căutarea traseelor se pot utiliza filtre pentru a le restrânge în funcție de dificultate, lungime, altitudine și multe altele. Când se ajunge la explorarea detaliilor traseelor, se pot vizualiza hărți, se pot vedea fotografii și puncte de trecere. 

Fie că faceți drumeții în munți îndepărtați sau mergeți cu bicicleta, Wikiloc vă asigură că rămâneți pe drumul cel bun și sunteți în siguranță. Navigarea offline poate consuma bateria dispozitivului dumneavoastră. Asigurați-vă că acesta este încărcat complet și luați în considerare un încărcător portabil.

Printre beneficiile aplicației Wikiloc se numără recenziile și sfaturile oferite de alți utilizatori, acoperirea globală, cu trasee din întreaga lume, precum și căutări personalizare, în funcție de preferințele și nivelul de calificare.

Așadar, vă invităm să descărcați https://www.wikiloc.com/ și să vă plimbați!

Acest articol a rezultat în urma proiectului „Noi direcții de educație în bibliotecă-NewEduLib” 2023-1-RO01-KA122-ADU-000130051, proiect finanţat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Nici Uniunea Europeană, nici ANPCDEFP nu pot fi nu pot fi trase la răspundere pentru acestea.”