JOACA DE-A S.T.E.A.M.: Plotagon Story sau cum poți deveni regizorul propriei povești

22/08/2024

Dragi cititori, v-ați întrebat vreodată cum puteți învăța repede, în mod gratuit și din confortul propriei case lucruri noi care să vă fie de folos în viața de zi cu zi sau/și în timpul liber? Vă oferim noi răspunsul: prin și în joacă cu ajutorul aplicațiilor online S.T.E.A.M.! Aceste aplicații vă pot ajuta să înțelegeți lumea prin prisma unor concepte din Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică, totul într-un mediu sigur și flexibil, adaptat nevoilor și timpului vostru liber. Nu vă rămâne decât să vă lăsați călăuziți de curaj, curiozitate și perseverență, astfel încât instrumentele S.T.E.A.M să aibă șansa să devină un prilej nu numai de descoperire, ci chiar și de reinventare.

Vara aceasta, vă lansăm o provocare în ton cu specificul orașului nostru – gazdă a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ajuns deja la cea de-a 23-a ediție: îndrăzniți să deveniți regizorii propriei povești cu ajutorul aplicației Plotagon Story!

Această aplicație este gratuită și compatibilă atât cu sistemul Android, respectiv poate fi descărcată de pe Google Play, cât și cu sistemul iPhone, respectiv poate fi descărcată de pe App Store.

Aplicația, dezvoltată în Suedia între anii 2011-2012, oferă posibilitatea de creare de animații complexe cu personaje 3D, luând în calcul toate aspectele tehnice.

Videoclipurile create cu ajutorul aplicației Plotagon Story permit construirea pas cu pas, în cele mai mici detalii. Astfel, pentru început, există posibilitatea de a alege fundalul scenei dintr-o paletă largă de opțiuni, și în unele cazuri chiar și adăugarea de figuranți, dacă scena respectivă o cere.

Mai apoi, aplicația permite crearea de personaje și definirea acestora atât la nivel corporal (forma feței, culoarea pielii, forma și culoarea părului, a ochilor și a buzelor), cât și la nivel vestimentar (îmbrăcăminte, accesorii, încălțăminte), dar și ținând cont de specificul etnic (limbă, nume).

În mod suplimentar, în interacțiunea dintre personaje poate fi definită atitudinea acestora, și implicit gesturile, poziționarea acestora în cadrul scenei și permite conturarea unui dialog între personaje ce poate fi acompaniat de muzică sau diverse elemente sonore.

Aplicația Plotagon Story oferă posibilitatea de a alege un filtru pentru realizarea videoclipului și totodată permite setarea perspectivei, respectiv definirea mișcării camerei.

Videoclipul creat cu ajutorul aplicației poate fi gestionat foarte ușor din cadrul aplicației. El poate fi atât descărcat, cât și distribuit.

V-am făcut curioși? Îndrăzniți să deveniți regizorii propriei povești cu ajutorul aplicației Plotagon Story!

O găsiți aici: https://www.plotagon.com/story/

Acest articol a rezultat în urma proiectului „Noi direcții de educație în bibliotecă-NewEduLib” 2023-1-RO01-KA122-ADU-000130051, proiect finanţat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Nici Uniunea Europeană, nici ANPCDEFP nu pot fi trase la răspundere pentru acestea.”